Rosanne Burger (1979) - Getrouwd - 2 dochters en 1 zoon

Ik woon met mijn gezin in Bunnik en neem om deze reden geen mensen uit Bunnik in behandeling.


In 2004 studeerde ik af in de Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht.

Tijdens mijn studie liep ik stage en deed ik invalwerk op een aantal klinische afdelingen van Altrecht. Hier deed ik ervaring op met verschillende groepsbehandelingen voor mensen met ernstige psychische problematiek.

Na mijn studie werkte ik een tijd met slachtoffers van (seksueel) geweld en kreeg ik vervolgens een baan in de arbeidsgerelateerde multidisciplinaire zorg. Ik merkte dat mijn hart daar niet lag. Ik vond het vooral lastig te werken met mensen die zich ‘gestuurd’ voelden en aan wie een veranderingsproces werd opgelegd.

In 2008 heb ik mijn baan opgezegd en ben voor een sabbatical jaar met mijn partner naar Oxford (UK) vertrokken. Naast enorm genieten van deze bijzondere stad in het prachtige Engeland volgde ik hier cursussen in de Psychologie (o.a. Transactionele Analyse), Filosofie en Literatuur.

Bij terugkomst in Nederland kreeg ik de kans werkervaring op te doen in een vrijgevestigde Psychotherapiepraktijk in Utrecht. Ik voelde meteen dat dit het werk was dat ik wilde doen! Ik mocht werken met mensen die zélf graag iets wilden veranderen in hun leven, die graag samen met mij op zoek wilden naar wat er nou mis ging waardoor ze zich zo slecht of angstig of alleen konden voelen.

Ik besloot dat ik Psychotherapeut wilde worden, dat ik me écht wilde gaan specialiseren als behandelaar van de complexere psychische problematiek. Ik volgde de 4-jarige opleiding tot Psychotherapeut bij de Rino in Amsterdam en startte na afronding in 2016 mijn eigen praktijk.

Ik vind het een voorrecht om in een vrijgevestigde praktijk te werken, waar ik zelf de intakes én volledige behandelingen doe. Natuurlijk werk ik samen met andere praktijken en behandelaren en neem ik wekelijks deel aan intervisie.

Tijdens mijn opleiding tot Psychotherapeut ontdekte ik dat ik mij erg aangetrokken voel tot het EFT (Emotionally Focused Therapy) model, ontwikkeld door Sue Johnson. Dit is een model dat erg effectief is gebleken in o.a. de behandeling van (echt)paren met relatieproblemen. Momenteel ben ik mij verder aan het verdiepen en scholen in deze manier van werken.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat cliënten ruimte en acceptatie voelen. Alleen dan kunnen mensen vrij exploreren en uitspreken wat ze voelen, wat ze willen, wat ze nodig hebben en waar ze bang voor zijn. Mijn ervaring in zowel individuele als relatietherapieën is dat dit toch meestal is waar het echt om gaat.  


Registraties en lidmaatschappen

Psychotherapeut BIG-nummer 79921054516

Gecertificeerd gevorderd EFT therapeut (Core Skills Advanced completed)

Lid in opleiding van de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)

Lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)

Lid van EFT Nederland

Aspirant lid VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Lid van de VvAA (Vereniging voor Arts en Auto)

KvK-nummer: 66404800

AGB-code zorgverlener: 94102005

AGB-code praktijk: 94062683